In Delfzijl bouwt Voortman Steel Construction mee aan een innovatieve staalrecyclingfabriek: die van Purified Metal Company (PMC). Vanaf juli volgend jaar maakt men hier jaarlijks 150.000 ton vervuild staalschroot geschikt voor hergebruik.

HOOGWAARDIGE GRONDSTOF
Dit gebeurt door het met gevaarlijk afval vervuilde schroot om te smelten naar stalen blokken, die als hoogwaardige grondstof dienen voor de staal- en gieterij-industrie. Het gaat om vervuilingen als asbest, chroom 6 of kwik. Nu wordt dit materiaal gestort, of tegen hoge kosten gereinigd. Vergeleken met de productie van staal uit ijzererts levert de door PMC ontwikkelde methode een CO2-besparing van 150.000 ton per jaar op. Dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van 45.000 personenauto’s.

INTEGRAAL PROJECT
De fabriek van PMC bevat een procesgebouw, bestaand uit acht bouwdelen, en een kantoor. Voortman Steel Construction verzorgt ook dit project integraal, vanaf de engineering tot en met de montage. Onze engineeringsafdeling maakte een aardbevingsbestendig ontwerp voor de staalconstructie. Naast het staal leveren en monteren wij ook de trappen, kooiladders, hekwerken, roosterbordessen en de tranenplaat- en kanaalplaatvloeren. De montagewerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Bron: https://www.vsc.nl/nieuws-and-events/165/unieke-staalrecyclingfabriek-voor-pmc